Afbouwteam

Vraag vrijblijvend offerte aan!


15% BTW KORTING

100% stucwerk 15% Goedkoper

Is uw woning 2 jaar of ouder?, dan is stucwerk ook nog eens een stuk voordeliger. De stucadoor/schilder mag dan namelijk het lage BTW tarief van 6% hanteren in plaats van de gebruikelijke 21%.

Nieuw BTW-tarief van 6%

Het BTW-tarief voor stucadoorswerk aan particuliere woningen van ten minste 2 jaar oud is verlaagd naar 6%. Dit geldt zowel voor de binnenkant als de buitenkant van een huur- of koophuis. Het BTW-tarief van 6% geldt niet voor stukadoorswerk aan woningen jonger dan 2 jaar, of voor stukadoorswerk aan gebouwen die niet als woning worden gebruikt. Daarvoor geldt het tarief van 19% BTW.

Particuliere woningen

Met particuliere woning wordt bedoeld een onroerende zaak waarin particulieren permanent mogen verblijven. Ook tijdelijke leegstaande woningen vallen daaronder.

Stukadoorswerk

Bij stukadoorswerk gaat het om de volgende werkzaamheden:
De voorbereidings- en voorbehandelings werkzaamheden die een stukadoor moet verrichten voordat hij kan overgaan tot het eigenlijke stucwerk; en het eigenlijke stucwerk

Ouderdomsverklaring

In alle gevallen dient de opdrachtgever een ouderdomsverklaring te ondertekenen. Deze verklaring moet bewijzen dat de woning ouder is dat 15 jaar. Het stucadoorsbedrijf moet de ouderdomsverklaring bij zijn administratie bewaren. Zo’n ouderdomsverklaring kunt u downloaden via de contact pagina: ouderdomsverklaring.